Total Seamless Concept

Verblijfsbanden zijn al meer dan 15 jaar in de markt aanwezig, het antwoord hierop is een gehele nieuwe groep tilbanden genaamd SEAMLESS. Seamless gaat verder waar de verblijfsbanden zijn gebleven. Seamless is een sling waar je moeiteloos een gehele dag op kan verblijven met het maximale aan comfort. Het is een sling die oog heeft voor maximale veiligheid, de sling is namelijk gemaakt uit 1 stuk. Door de slim gekozen vorm van de sling zijn er geen coupenaden meer aanwezig in de band en zijn aanpassingen steeds minder waarschijnlijk geworden.

De tijd heeft niet stil gestaan, Seamless banden zijn gemaakt van slimme technologische stoffen. De stoffen zijn zo ontworpen om warmteontwikkeling die ontstaat af te kunnen voeren.  De gepatenteerde stoffen zijn geschikt gemaakt voor het vervaardigen van slings. De stof zorgt er tevens voor dat de oppervlakte spanning goed weg kan, kortom de sling die er alles aan doet om decubitus te helpen voorkomen. Het slimme ontwerp geeft als resultaat dat krachten beter verdeeld worden, wel zo fijn voor de zorgvrager.

Dan is er nog de Seamless Easy. Deze sling heeft een opening aan de rugzijde om zo nog optimaler de krachten op de band te verdelen. De Seamless is zo opgezet dat het ook mogelijk is zonder ondersteuning van baleinen te tillen. Door de vorm van de sling te veranderen kan dit op een veilige manier plaatsvinden. Uitgangspunt is dat de zorgvrager over voldoende hoofdbalans moet beschikken om dit te kunnen. Indien dit niet mogelijk is, kan door een optionele nekkussen het hoofd  goed ondersteund worden. Wij hebben dit ontwikkeld omdat we eigen functionaliteit van het lichaam zo lang mogelijk willen behouden. Daarnaast is de vervaardiging van de sling zo opgezet dat deze heel comfortabel is omdat de kracht goed over de sling verdeeld word, hierdoor ervaart de zorgvrager minder drukkracht op het lichaam.

Uiteraard kan de Seamless ook worden geleverd met netstof, waardoor deze sling uitermate geschikt is voor gebruik in natte ruimtes.